ای نماد یا نماد اعتماد الکترونیکی چیست؟
هر زمان که کاربری برای خرید محصولی از سایت شما دیدن می کند ، اولین چیزی که از ذهنش می گذرد این است که آیا کالایی که خرید می کنم با کیفت به دستم می رسد ، آیا مبلغی که هزینه کرده ام به هدر نمی رود و یا اصلا سایتی که قصد خرید از آن را دارم معتبر و قانونی است و سوالات بسیاری از این دست . پس به کاربران سایت خود که در واقع سرمایه اصلی شما می باشند باید حق داد و سعی کرد تا این اعتماد و اطمینان را در آنان ایجاد کرد که سایت شما کاملا قانونی و مورد اعتماد است . اما ایا اعتماد چگونه ایجاد می شود ؟ پاسخ این سوال در دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا ای نماد می باشد . وب سایت دسترسی به اینماد: (enamad.ir)
ورود به وب سایت اینماد
E-Namad یا نماد اعتماد الکترونیکی نشانه ای است که از سوی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است ، برای قانونمند کردن و چارچوب دهی به فروشگاه ها و وب سایت های تجاری به منظور اعتماد سازی کاربران در هنگام مراجعه به سایت ها واگذار می کند . نماد اعتماد الکترونیکی پس از تایید صلاحیت به مدت دو سال به صورت یک علامت دربالای سایت های مورد تایید به نمایش در می آید که البته این مدت اعتبار تا قبل از اردیبهشت سال ۹۸ یک ساله بود. این فروشگاه ها ، سایت هایی می باشند که خدمات یا کالاهایی را به کاربران ارائه می دهند و کاربر با پرداخت هزینه خرید کالا از طریق درگاه های پرداخت اینترنتی می تواند از خدمات انتخابی خود استفاده نماید . بنابراین تائید این سایت ها توسط یک موسسه بزرگ و قانونی ثالث مانند ای نماد تاثیر بسزایی در جلب اعتماد کاربران دارد .
کاربرانی که وارد سایتی با نماد اعتماد الکترونیکی می شوند می توانند با کلیک روی نماد که در صفحه اصلی وب سایت درج شده به مشخصات سایت از جمله آدرس سایت ، آدرس شرکت ، شماره تماس ، ایمیل ، تاریخ اعتبار ای نماد دست یابند . درصورتی که مشخصات فوق رویت شدند و تاریخ نماد اعتبار منقضی نشده بود یعنی فعالیت سایت قانونی است و می شود با اطمینان خاطر به ادامه روند خرید پرداخت.
حتما به این نکته توجه شود که نماد اعتبار باید قابلیت کلیک خوردن داشته باشد چه بسا که بسیاری از سایت هایی که با هدف کلاه برداری راه اندازی شده اند از تصویر این نماد به منظور گمراه کردن کاربران خود استفاده می کنند . پس توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد .
انواع نماد اعتماد الکترونیکی :
اعتبار سایت ها از نظر امنیت و کیفیت بهتر با ستاره نمایش داده می شوند . انواع نمادهای اعتماد الکترونیکی به شرح زیر می باشند:
نماد موقت : این نماد به سایت های فروشگاهی با حداقل معیارهای موجود داده می شود.
نماد دائم یک ستاره : پس از اینکه نماد موقت از سوی سایتی دریافت شد ، جهت دریافت نماد دائم مورد بررسی قرار می گیرد . برای دریافت این نماد باید مجموعه ای معیارها و ارزش ها رعایت شوند
نماد دائم دو ستاره : مراحل دریافت این نماد مشابه نماد دائم یک ستاره می باشد با این تفاوت که برای دریافت این نماد دریافت و نصب گواهی امنیت SSL در وب سایت لازم و ضروری می باشد .
دلایل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا ای نماد برای سایت :
- اعتماد سازی
- دریافت درگاه بانکی
- جلوگیری از سو استفاده رقبا
- بالارفتن میزان امنیت معاملات
- حفظ حریم شخصی کاربران
- امکان بستن قرارداد با اداره ست و سیستم تحویل در محل
کسب و کارهایی که به نماد اعتماد الکترونیکی نیاز دارند :
- وب سایت هایی که فروش کالای فیزیکی و دیجیتالی ونیز خدمات از طریق آن انجام می گیرد .
- وب سایت هایی که تمامی مراحل سفارش و پرداخت هزینه بصورت آنلاین صورت می پذیرد .
پس با این حساب در صورتی که وب سایت شما جنبه تبلیغاتی داشته و کالا و خدماتی برای فروش ارائه نمی دهید نیازی به کسب نماد اعتماد الکترونیکی ندارید.
به طور کلی دریافت نماد اعتماد الکترونیکی در مقایسه با دیگر مجوز ها کار بسیار آسانی می باشد وحتی نیازی به داشتن شرکت ثبت شده و یا انجام عمل خاصی نیست و می توان با استفاده از اموزش هایی که در ادامه تقدیم حضور میگردد به وسیله مدارک شناسایی این کار را انجام داد . در نهایت در صورتی که آدرس محل فعالیت کسب و کار اینترنتی مورد نظر ، شماره تماس و استعلام صلاحیت فردی تایید شود میتوان در مدت کمتر از یک ماه اینماد را دریافت کرد . در طی مراحل دریافت نماد اعتبار به حضور فیزیکی نیازی نیست فقط باید برخی از مدارک از سوی یکی از دفاتر اسناد رسمی تایید و سپس از طریق پست ارسال گردند.
شرایط اعطای نماد اعتماد الکترونیکی :
- خرید و فروش کالا یا خدمات در سایت : این نماد فقط به سایت هایی که خدمات و محصولات خود را می فروشند تعلق می گیرد .
- درج مشخصات و قیمت خدمات در سایت ونیز ارائه اطلاعات مروبط به خرید در قالب پیش فاکتور
- در صورت درخواست شخص امتیاز دامنه به نام فرد درخواست دهنده باشد و اگر متقاضی حقوقی باشد بایستی امتیاز دامنه به نام شرکت و یا یکی از اعضای رده بالای هیئت مدیره باشد . برای بررسی اینکه دامنه به نام چه شخصی است می توان از سایت Whois که اطلاعات تمامی دامنه ها در آن ثبت می شود استفاده کرد .
- تایید صلاحیت : برای دریافت اینماد یا نماد اعتماد الکترونیکی باید ازسوی پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا صلاحیت فردی شما تایید شود . درصورتی که پاسخ تایید صلاحیت منفی باشد ، امکان ادامه مراحل دریافت ای نماد وجود نخواهد داشت .در این حالت فقط می توان از طریق پنل کاربری خود اقدام و درخواست فرجام خواهی خود را ثبت نمایید . دراین مرحله برای درخواست فرجام خواهی باید نسبت به تشکیل پرونده در دادگاه اقدام کرده و درخواست فرجام خواهی را به همراه مدارک مربوط به رفع مشکل سوء سابقه را به ایمیل amaken@enamad.ir ارسال نمایید.
- داشتن حداقل ۱۸ سال
برای متقاضیان مذکر داشتن کارت پایان خدمت ، معافیت از خدمت سربازی یا گواهی اشتغال به تحصیل مورد نیاز می باشد . درصورتی که سن متقاضی کمتر از ۱۸ سال باشد فرد متقاضی باید حکم رشد از دادگاه را ارائه بدهد.
مدارک مورد نیاز برای کسب نماد اعتماد الکترونیکی :
- برای متقاضیان حقیقی ( اشخاص) :
تصویر مجوز فعالیت (در صورت وجود)
تعهدنامه شخصیت حقیقی
* این تعهد نامه به منظور تایید وپذیرفتن قوانین جاری کشور در زمینه فروشگاه های اینترنتی و وب سایت ها می باشد. این فرم از طریق پست به دست متقاضی می رسد که باید آن را در دفاتر اسناد رسمی امضا نماید.
- متقاضیان حقوقی (تجاری / غیر تجاری) :
تصویر آگهی روزنامه رسمی
تصویر اصل اساسنامه
آگهی آخرین تغییرات آدرس (در صورت وجود)
آگهی آخرین تغییرات اسامی اعضای هیئت مدیره (در صورت وجود)
آگهی آخرین تغییرات موضوع فعالیت شرکت(در صورت وجود)
تعهدنامه شخصیت حقوقی
تصویر پروانه / مجوز فعالیت
- متقاضیان دولتی :
تصویر نامه در سربرگ رسمی سازمان با امضای مقام مسئول مربوطه مبنی بر تعلق وب سایت به دستگاه دولتی مزبور
ثبت نام و مراحل دریافت نماد اعتماد الکترونیکی :
برای اینکه بتوانیم در مدت زمان کمتری نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت نماییم بهتر است قبل از هر اقدامی قوانین ومعیارهای مورد نیاز موسسه توسعه تجارت الکترونیکی را در سایت خود اعمال کنیم . این قوانین و آیین نامه ها به راحتی قابل دسترسی اند و به طور کامل در وب سایت این سازمان قرار گرفته اند.
- بعد از اینکه مقدمات کار فراهم شد ، از طریق آدرس https://reg.enamad.ir/Panel زیر وارد سایت نماد اعتماد الکترونیکی یا اینماد شوید ، سپس بر روی گزینه ایجاد حساب کاربری کلیک نمایید.
- در مرحله بعد نوع تقاضای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی یا ای نماد به صورت حقیقی ( شخص ) و یا حقوقی ( شرکت ها ، نهادها و موسسات ) را مشخص کنید.

در صورتی که دراین مرحله گزینه شخص حقیقی را انتخاب نمودید ، اطلاعات شخصی خوداز جمله نام و نام خانوادگی، کد ملی، شناسه کاربری و رمز عبور را وارد کنید. و تیک دو گزینه پایین را بزنید و برروی دکمه تایید کلیک نمایید.

در ادامه ایمیلی حاوی لینک فعالسازی به ایمیلی که در فرم ثبت نام وارد کردیم ارسال می شود. روی این لینک کلیک کنید تا حساب کاربریتان فعال شود.
۲٫تایید اطلاعات هویتی
بعد از این مرحله وارد بخش تکمیلی اطلاعات هویتی شده و روی زیر منوی تکمیل فرم اطلاعات کلیک کنید. در این قسمت مشخصات هویتی ، اطلاعات محل سکونت و اطلاعات دقیق تماس فردی را به طور کامل وارد کنید .در صورتی که تمام فیلدهارا به درستی وارد کنید پس از کلیک بر روی کلید ذخیره که در گوشه سمت راست فرم وجود دارد ، پیامی باعنوان ” ثبت اطلاعات با موفقیت انجام شد” را مشاهده می کنید . با مشاهده این پیام روی کلید “تایید” کلیک نمایید.

پس از تکمیل فرم اطلاعات هویتی به صفحه دیگری هدایت خواهید شد که باید تصویر اسکن شده مدارک خواسته شده که پسوند jpg یا png دارند و حجم آن ها کمتراز ۱۰۰۰ کیلوبایت می باشد را بارگذاری کنید . گفتنیست از بین مدارک خواسته شده فقط تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه اجباری می باشند و مابقی مدارک اختیاری هستند . توجه کنید تصاویر اسکن شده از کیفیت لازم برخوردار باشند تا در طول مسیر اجرایی به مشکلی برنخورید .
درصورتی که بارگذاری هر تصویر به درستی صورت گیرد مجددا پیام ” ثبت اطلاعات با موفقیت انجام شد” به نمایش در خواهد آمد. در ادامه وارد مرجله احراز هویت خواهید شد .

در این مرحله به منظور تایید شدن شماره تماس ثابت و همراه طبق دستوری که ارائه شده عمل می کنیدتا موفق به تایید احراز هویت شوید .
برای شماره همراه خودپس از اینکه پیامک فوق را ارسال نمودید حداکثر به مدت ده دقیقه منتظر بمانید و سپس روی گزینه خروج از سامانه کلیک کرده و مجددا با وارد کردن نام کاربر و رمز عبور خود وارد سامانه ای نماد شوید .
درصورت تایید شماره تماس خود پیام ” صحت تلفن همراه شما تایید شده است .” را مشاهده می نمایید .
برای خط تلفن ثابت نیز طبق دستور عمل نمائید و تا پیامی مثل پیام فوق الذکر را مشاهده کنید .
- افزودن کسب و کار
در این مرحله از منوی کسب و کار سربرگ افزودن کسب و کار را انتخاب نمائید سپس مشخصات خواسته شده را با دقت وارد سامانه نمائید .
نکته : حواستان باشد دراین فرم نوع فعالیت خود را غیر صنفی انتخاب کنید درنهایت اگر از سوی کارشناس تایید نشد می توان نوع آنرا به صنفی تغییر داد . امکان تغییر نوع فعالیت پس از ذخیره سازی فرم وجود دارد پس نیازی به نگرانی نیست .

از آن جا که بسیاری از کسب وکارها دارای ملک تجاری نیستند ، لذا در قسمت آدرس دامنه کسب و کار آدرس مکانی را بنویسید که بتوان به صاحب کسب و کار دسترسی داشت . ضمنا برای درج شماره تلفن پیش شماره شهر را بدون فاصله تایپ کنید. در نهایت پس از تکمیل فیلدهای خواسته شده پیام ” ثبت دامنه با موفقیت انجام شد ” نمایش داده می شود .
در ادامه از منوی سمت راست گزینه ” مدیریت کسب و کار” را انتخاب کنید .
- تاییدیه فنی:
این قسمت به منظور تایید صحت مالکیت سایت یا فروشگاه الکترونیک توسط شما می باشد.

- احراز درستی و صحت اطلاعات کسب وکار:
در این مرحله به آدرسی که تقاضا کننده ی نماد اعتماد الکترونیکی فرستاده ، یک بسته پستی که شامل برگه تعهدنامه که باید در دفترخانه امضاشود و نیز کدی که باید آن را در بخش تایید صلاحیت آدرس محل کسب و کار وارد کنید ارسال می گردد.که باید این کد را در قسمت مدیریت کسب و کار وارد کند. در قسکت های دیگر نیز ایمیل و تلفن کسب و کار را وارد کنید .
- تکمیل کردن فرم نظرسنجی
دراین بخش نباید درنظرسنجی مربوط به سازمان توسعه تجارت الکترونیک شرکت کنید و اطلاعاتی در خصوص زمینه فعالیت خود ارائه نمایید.
- بررسی چک لیست الزامات نماد اعتماد الکترونیکی
پیش از آنکه پرونده خود را برای کارشناسان نماد اعتماد الکترونیکی ارسال کنید حتما به بررسی هرچیزی که در لیست زیر آمده بپردازید و مطمئن شوید که آن را رعایت کرده اید.

- بررسی مدارک فیزیکی
کارشناس ای نماد برای اینکه بتواند نشان الکترونیک راصادر کند نیاز به مدارک فیزیکی دارد که شما باید از طریق پست این مدارک را ارسال نمایید .
مدارکی که باید پست شوند شامل : تمامی مجوزات کپی برابر اصل شده ، بسته پستی که شامل تعهدنامه گواهی امضا بود و مدارک مربوط به سازمان توسعه تجارت الکترونیکی می باشند.
- دریافت نماد اعتماد الکترونیکی
درآخر پس از بررسی های لازم از سوی کارشناسان ای نماد ، نماد اعتماد الکترونیکی وب سایت شما صادر می شود و می توانید کد لوگوی آن را دروب سایت خود قرار دهید .
اضافه کردن لوگوی نماد اعتماد الکترونیکی در وب سایت نیز کار مشکلی نیست و فقط لازم است به در پنل کاربری خود در ای نماد به بخش مدیریت کسب و کارها رفته و در مقابل نام دامنه سایت ، گزینه دریافت کد را انتخاب کنید . با انتخاب این گزینه کد مربوط به ای نمادتان به نمایش در می آید که می توانید باکپی کردن در قسمت دلخواه سایت خود قرار دهید .